Passa al contingut principal

Principi d'acord sobre els oficials d'oficis d'esports

El passat 30 de gener, CCOO a l'Ajuntament de Badalona vam convocar una aturada parcial dels treballadors i les treballadores d'oficials d'oficis d'esports per al dilluns 5 de febrer. La convocatòria es plantejava com a protesta per la insostenible situació d'aquest col·lectiu que, pels efectes de 10 anys de retallades, ha vist reduïda notablement la quantitat d'efectius i ha hagut de patir una sistemàtica vulneració dels seus drets laborals, així com un perjudici comparatiu amb la resta de la plantilla.

Fruit d'aquesta convocatòria i gràcies a la pressió sostinguda per CCOO, l'Ajuntament de Badalona ha fet arribar una proposta de compromisos per a pal·liar de manera urgent la crítica situació d'aquest col·lectiu. Gràcies a la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya (TLC), al qual CCOO va elevar les reivindicacions del col·lectiu, ha estat possible arribar a un acord que valorem molt positivament.

Segons aquest acord, l'Ajuntament es compromet a:

1- Incorporar, l'1 de març, 2 noves persones treballadores a la plantilla d'oficials d'oficis i 4 persones que seran contractades per acumulació de feines
2- Entregar els EPI's abans del 20 de febrer i el vestuari pendent abans del 15 de març
3- Entregar el calendari laboral regularitzat com a màxim l'1 de març
4- Iniciar una negociació de revisió dels llocs de treball durant aquest mateix mes de febrer
5- Portar a terme un estudi de la retribució de les disponibilitats

Així mateix, es manté el procés de conciliació obert en el TLC per una revisió i actualització la compensació que aquest col·lectiu percep per les hores treballades en caps de setmana, amb l'objectiu d'assimilar al màxim aquest personal amb la resta de pla plantilla, tenint de referència el conveni col·lectiu. Aquest procés ha de tancar-se el 26 de març d'enguany.

De la mateixa manera, l'empresa també es compromet a acometre de manera prioritària l'adequació dels reglaments d'us, i l'actualització dels plans d'emergència de les instal·lacions.

Com a conseqüència d'aquests compromisos adquirits per l'empresa, el comitè de vaga ha decidit desconvocar la mobilització del dia 5 de febrer vinent.

Des de CCOO, valorem positivament aquest procés de negociació: pel reconeixement del govern municipal de la crítica situació que afecta aquest col·lectiu, per la voluntat mostrada pel Departament de Recursos Humans de trobar solucions a pesar de les limitacions i pels compromisos adquirits per l'Ajuntament en l'acte de mediació.

No obstant això, hem de recordar que ara és el moment de convertir els compromisos en fets i que el tancament definitiu d'aquest acord només arribarà quan els compromisos esdevinguin una realitat.

Des de CCOO, seguirem atentament el desenvolupament d'aquests compromisos i vetllarem pel seu compliment, sempre treballant positivament en la defensa dels drets laborals de tota la plantilla.

CCOO
Ajuntament de Badalona
2 de febre de 2018

Entrades populars d'aquest blog

La CCOOtorra de febrer de 2024

Ja teniu disponible la CCOOtorra de febrer de 2024 dedicada als «Temps Moderns». En aquest número hi trobareu informació sobre l'estat de l'estabilització, la Promoció Interna, els endarreriments, la RLlT, els Riscos Psicosocials, entre els següents articles: Editorial: Llums i ombres de la gestió municipal i la negociació La plantilla base no és prioritària per al govern municipal Com aprofundir en el Pla de Riscos Psicosocials? Solidaritat amb el poble palestí: aturem el genocidi! La secció de «CCOOtorreig, la CCOOtorra fa safareig» Podeu descarregar-la en el següent enllaç: La CCOOtorra de febrer de 2024

La CCOOtorra número extraordinari «The Office»

Ja teniu disponible el número extraordinari de la CCOOtorra «The Office», un número molt especial en format de còmic o petita novel·la gràfica per a reflexionar sobre la utilitat del sindicalisme de classe. Esperem que la trobeu útil i divertida! Podeu descarregar-la en el següent enllaç: La CCOOtorra número extraordinari «The Office» (PDF)

Comunicat: Contra la violència masclista, #NOEsteuSoles

CCOO de l'Ajuntament de Badalona expressem el nostre suport al Comitè de Mares de víctimes de violència sexual a Badalona i fem una crida a la participació en l’acte del 15 de juny de 2023. En els últims mesos diverses noies han sofert violacions grupals en els banys del Centre Comercial Màgic de Badalona. Setmana rere setmana surten a la llum pública nous casos que posen al descobert la preocupant magnitud d’una realitat que fins ara s’havia mantingut oculta. Constatem, amb horror, que la maquinària institucional no ha estat prou eficient en la prevenció d’aquestes agressions i en l'auxili que s'hauria d'haver prestat a les víctimes. CCOO tornem a manifestar el nostre rebuig frontal a aquestes brutals agressions i al masclisme que les empara i justifica. Denunciem que la manca de recursos humans i materials dels serveis socials municipals i del servei municipal especialitzat són un factor que condiciona molt negativament la capacitat de portar a terme el treball ed