Passa al contingut principal

CCOO fem una valoració crítica del desenvolupament de l'acord marc de maig de 2016

El maig de 2016 la secció de CCOO vam oposar-nos a la signatura d'un acord marc proposat pel Servei de Recursos Humans a la representació sindical. La nostra oposició va fonamentar-se en la consideració que era un acord purament d'intencions que no satisfeia suficientment les reivindicacions històriques de la plantilla i que no donava resposta adequada a les necessitats dels serveis municipals. A més a més, vam insistir que era un acord que no arribaria a complir-se perquè no era realista ni contenia compromisos sòlids per part del servei. La nostra posició va ser durament criticada per algunes de les forces sindicals que sí que van votar a favor d'aquell acord.

Un any i escaig més tard, des de CCOO només podem dir que, malauradament, el temps ens ha donat la raó.

1- Les parts signants es comprometien a fer una anàlisi de la situació de la plantilla i dels Recursos Humans, una anàlisi que no s'ha fet i que no s'ha integrat en els objectius del pla de govern tal com es preveia.

2- Les parts signants es comprometien a realitzar l'estudi i actualització de la valoració dels llocs de treball per a fer possible una revalorització salarial de categories, però en dos anys, només s'ha convocat un parell de vegades la Comissió de Valoració de Llocs de Treball (per al reconeixement del C1 al col•lectiu de la Guàrdia Urbana i cap d'informàtica) i, ja no s'ha reunit mai més.

3- Les parts es comprometien a anar consolidant la part del fons addicional que encara es paga en forma de complement d'especial rendiment però no han acomplert al seu compromís.

4- Les parts es comprometien a desenvolupar l'àmbit personal, temporal i l'element d'avaluació d'aquest acord marc, però tampoc ho han fet.

5- Les parts es comprometien a consensuar l'Oferta Pública d'Ocupació, la promoció interna i la carrera professional, la provisió de llocs de treball i la mobilitat, així com la reglamentació de les borses de treball, i això tampoc ho han complert.

6- Les parts es van comprometre a fer reunions de la Mesa General de Negociació amb una periodicitat mínima mensual, però no ha estat així: en la realitat la periodicitat mitjana d'aquestes reunions ha estat semestral.

7- Les parts es van comprometre en avançar en l'aplicació del principi de no discriminació del personal temporal i interí sobre la base del principi d'estabilitat de l'ocupació del personal al servei de l'Ajuntament de Badalona i no s’ha avançat.

A poc més d'un any per al final de l'actual mandat, les possibilitats que aquest acord marc comenci a desenvolupar-se són realment escasses. Lamentem profundament la poca o nul•la disposició del govern municipal i el Servei de Recursos Humans per a desenvolupar una proposta que, encara que absolutament insuficient, contenia alguns elements interessants. Lamentem, encara més, que la representació sindical que va avalar a aquest acord no hagi vetllat pel seu compliment i desenvolupament, tal com hauria estat lògic i desitjable.

Des de la secció sindical de CCOO, considerem que ja no hi ha temps per a la signatura d'un nou acord marc, per la qual cosa exigim el desenvolupament mínim dels principals punts de l'acord vigent i ens comprometem a vetllar pel seu compliment, tot assumint els compromisos que altres han desatès de manera completament irresponsable.



CCOO
Ajuntament de Badalona

Entrades populars d'aquest blog

La CCOOtorra de febrer de 2024

Ja teniu disponible la CCOOtorra de febrer de 2024 dedicada als «Temps Moderns». En aquest número hi trobareu informació sobre l'estat de l'estabilització, la Promoció Interna, els endarreriments, la RLlT, els Riscos Psicosocials, entre els següents articles: Editorial: Llums i ombres de la gestió municipal i la negociació La plantilla base no és prioritària per al govern municipal Com aprofundir en el Pla de Riscos Psicosocials? Solidaritat amb el poble palestí: aturem el genocidi! La secció de «CCOOtorreig, la CCOOtorra fa safareig» Podeu descarregar-la en el següent enllaç: La CCOOtorra de febrer de 2024

La CCOOtorra número extraordinari «The Office»

Ja teniu disponible el número extraordinari de la CCOOtorra «The Office», un número molt especial en format de còmic o petita novel·la gràfica per a reflexionar sobre la utilitat del sindicalisme de classe. Esperem que la trobeu útil i divertida! Podeu descarregar-la en el següent enllaç: La CCOOtorra número extraordinari «The Office» (PDF)

Comunicat: Contra la violència masclista, #NOEsteuSoles

CCOO de l'Ajuntament de Badalona expressem el nostre suport al Comitè de Mares de víctimes de violència sexual a Badalona i fem una crida a la participació en l’acte del 15 de juny de 2023. En els últims mesos diverses noies han sofert violacions grupals en els banys del Centre Comercial Màgic de Badalona. Setmana rere setmana surten a la llum pública nous casos que posen al descobert la preocupant magnitud d’una realitat que fins ara s’havia mantingut oculta. Constatem, amb horror, que la maquinària institucional no ha estat prou eficient en la prevenció d’aquestes agressions i en l'auxili que s'hauria d'haver prestat a les víctimes. CCOO tornem a manifestar el nostre rebuig frontal a aquestes brutals agressions i al masclisme que les empara i justifica. Denunciem que la manca de recursos humans i materials dels serveis socials municipals i del servei municipal especialitzat són un factor que condiciona molt negativament la capacitat de portar a terme el treball ed