Passa al contingut principal

Treballar a l'administració pública en temps de crisi: 7 motius per afiliar-se a CCOO

Les persones treballadores de l'administració pública vivim moments difícils i a l'Ajuntament de Badalona la situació no és diferent.

1.- Perquè com a membres de la ciutadania patim els efectes de la crisi del 2008. Els nostres salaris estan congelats des de fa molts anys i la nostra capacitat adquisitiva ha minvat notablement, hem perdut a efectes pràctics la major part de beneficis que gaudíem abans (com les ajudes socials, les aportacions als plans de pensions, etcétera).

2.- Perquè som igualment perjudicats per la crisi i per les retallades en els serveis públics. També patim la crisi en l’àmbit familiar i tenim a les nostres llars filles i fills, o cònjuges, que pateixen l’atur o la precarietat, així com gent gran i familiars discapacitats als quals no podem proporcionar l'atenció que mereixen.

3.- Perquè, tot i patir la crisi, hem de sofrir que se'ns presenti com a privilegiats davant el drama social que vivim i, en alguns casos, gairebé se'ns faci responsables i se'ns criminalitzi pel fet de tenir una feina considerada estable, mentre els veritables responsables de la crisi, els especuladors, gaudeixen de tota la impunitat.

4.- Perquè en molts casos ni tan sols és cert que tinguem una feina estable. Moltes persones que treballem a l'administració ho fem en una situació de precarietat contractual, amb data límit de finalització de contracte o en situació d'interinitat, sempre amb la incertesa de no saber quan seran convocades les nostres places a oferta pública. Moltes altres hi treballen a la pràctica a través d’empreses municipals o, encara pitjor, empreses externes.

5.- Perquè som nosaltres els qui patim la còlera de la ciutadania davant les retallades de serveis. Som conscients, millor que ningú, dels drets que dia a dia se'ns arrabassen col·lectivament. Els serveis públics s'estan desmantellant al nostre voltant i no podem romandre en silenci.

6.- Perquè és la nostra responsabilitat denunciar que treballem en condicions força lamentables i hem de fer front a situacions d’inseguretat, assumint cada dia més responsabilitats i tasques dels companys i companyes que es jubilen i no són substituïts, veient com els serveis públics es deterioren i tenim menys recursos per oferir a la ciutadania que els necessita.

7.- Perquè els drets que avui gaudim els devem a persones treballadores com nosaltres que en el seu moment van dir prou i van organitzar-se. Perquè només des de l'empara del primer sindicat del país podem emprendre una lluita com aquesta. Perquè només des del treball col·lectiu i l'experiència conjunta dels milers de persones que fem aquest sindicat, podem aconseguir una victòria i revertir les retallades.

Al cap i a la fi, mai hem deixat de ser persones treballadores i la nostra única força és la unitat i l’organització.

Entrades populars d'aquest blog

La CCOOtorra de febrer de 2024

Ja teniu disponible la CCOOtorra de febrer de 2024 dedicada als «Temps Moderns». En aquest número hi trobareu informació sobre l'estat de l'estabilització, la Promoció Interna, els endarreriments, la RLlT, els Riscos Psicosocials, entre els següents articles: Editorial: Llums i ombres de la gestió municipal i la negociació La plantilla base no és prioritària per al govern municipal Com aprofundir en el Pla de Riscos Psicosocials? Solidaritat amb el poble palestí: aturem el genocidi! La secció de «CCOOtorreig, la CCOOtorra fa safareig» Podeu descarregar-la en el següent enllaç: La CCOOtorra de febrer de 2024

La CCOOtorra número extraordinari «The Office»

Ja teniu disponible el número extraordinari de la CCOOtorra «The Office», un número molt especial en format de còmic o petita novel·la gràfica per a reflexionar sobre la utilitat del sindicalisme de classe. Esperem que la trobeu útil i divertida! Podeu descarregar-la en el següent enllaç: La CCOOtorra número extraordinari «The Office» (PDF)

Comunicat: Contra la violència masclista, #NOEsteuSoles

CCOO de l'Ajuntament de Badalona expressem el nostre suport al Comitè de Mares de víctimes de violència sexual a Badalona i fem una crida a la participació en l’acte del 15 de juny de 2023. En els últims mesos diverses noies han sofert violacions grupals en els banys del Centre Comercial Màgic de Badalona. Setmana rere setmana surten a la llum pública nous casos que posen al descobert la preocupant magnitud d’una realitat que fins ara s’havia mantingut oculta. Constatem, amb horror, que la maquinària institucional no ha estat prou eficient en la prevenció d’aquestes agressions i en l'auxili que s'hauria d'haver prestat a les víctimes. CCOO tornem a manifestar el nostre rebuig frontal a aquestes brutals agressions i al masclisme que les empara i justifica. Denunciem que la manca de recursos humans i materials dels serveis socials municipals i del servei municipal especialitzat són un factor que condiciona molt negativament la capacitat de portar a terme el treball ed