Passa al contingut principal

Per un acord global de millora de les condicions retributives

Des de la secció sindical de CCOO volem expressar públicament la nostra posició contrària a la proposta presentada sobre els plusos de la Guàrdia Urbana.

En les darreres setmanes, se'ns ha convocat a diverses reunions de la Comissió Sectorial de la Guàrdia Urbana per a tractar el tema dels plusos d'aquest col·lectiu. La sobtada activitat i l'atenció al detall que hem presenciat en aquestes reunions contrasta enormement amb la manca de negociació i la passivitat mostrada fins ara amb tots els temes que afecten la resta de la plantilla.

La dura realitat és que ens trobem davant d'una negociació de les condicions retributives, però limitada a un únic col·lectiu, i que aquesta negociació suposa per ella mateixa un greuge comparatiu amb la immensa majoria de la plantilla. Per a CCOO, les condicions retributives han de ser negociades en el seu conjunt i el desenvolupament dels plusos ha de servir per a retribuir excepcionalitats raonades segons criteris objectius. Certament, aquestes excepcionalitats existeixen en el col·lectiu de la Guàrdia Urbana, però també en tota la resta de col·lectius que mai tenen ocasió de veure reconegudes les seves singularitats. Des de CCOO, som molt crítics amb aquesta manera de fer perquè considerem que fomenta la divisió de la plantilla i aprofundeix en la desigualtat entre col·lectius.

Defensem que és necessària una negociació de les condicions retributives però vinculada a una profunda revisió de la Relació de Llocs de Treball de tota la plantilla. Constatem que l'actual govern no té cap intenció d'enfrontar aquesta necessària tasca i que prefereix seguir aprofundint en nocives dinàmiques sense intentar corregir-les. No podem acceptar que els plusos de la Guàrdia Urbana hagin de ser negociats després de cada canvi de govern i se segueixin posposant les reclamacions de la resta de col·lectius.

Considerem que aquesta proposta no respon a un canvi d'orientació del model d'organització de la policia local, sinó que es limita a oferir un nou repartiment a l'alça de plusos i una nova definició formal d'aquests. Certament, introdueix criteris una mica més objectius que els existents, però això només és conseqüència del caràcter completament subjectiu que tenien fins ara.

Se'ns ha dit també que amb aquesta proposta es pretenen reduir les hores extraordinàries realitzades pels agents, un objectiu que (suposadament) també perseguia l'anteriro acord de repartiment de plusos. Recordem que l'Ajuntament encara no ens ha proporcionat la informació sol·licitada per CCOO sobre les hores extraordinàries retribuïdes el 2016. Així mateix, som conscients que la previsió de jubilacions d'agents per al 2017 és molt superior a la d'incorporacions, per la qual cosa, no existeixen els instruments per fer assolibles aquests objectius.

Per tot això, des de la secció sindical de CCOO, convidem al govern a utilitzar els mecanismes pertinents per a corregir les desigualtats retributives que actualment existeixen en l'organització municipal, incloses les de la Guàrdia Urbana. En aquest sentit, CCOO seguim reclamant una revisió de la Relació de Llocs de Treball des de la base de la plantilla i la introducció de criteris de Carrera Professional en tots els col·lectius.

CCOO
Ajuntament de Badalona

Entrades populars d'aquest blog

La CCOOtorra de febrer de 2024

Ja teniu disponible la CCOOtorra de febrer de 2024 dedicada als «Temps Moderns». En aquest número hi trobareu informació sobre l'estat de l'estabilització, la Promoció Interna, els endarreriments, la RLlT, els Riscos Psicosocials, entre els següents articles: Editorial: Llums i ombres de la gestió municipal i la negociació La plantilla base no és prioritària per al govern municipal Com aprofundir en el Pla de Riscos Psicosocials? Solidaritat amb el poble palestí: aturem el genocidi! La secció de «CCOOtorreig, la CCOOtorra fa safareig» Podeu descarregar-la en el següent enllaç: La CCOOtorra de febrer de 2024

La CCOOtorra número extraordinari «The Office»

Ja teniu disponible el número extraordinari de la CCOOtorra «The Office», un número molt especial en format de còmic o petita novel·la gràfica per a reflexionar sobre la utilitat del sindicalisme de classe. Esperem que la trobeu útil i divertida! Podeu descarregar-la en el següent enllaç: La CCOOtorra número extraordinari «The Office» (PDF)

Comunicat: Contra la violència masclista, #NOEsteuSoles

CCOO de l'Ajuntament de Badalona expressem el nostre suport al Comitè de Mares de víctimes de violència sexual a Badalona i fem una crida a la participació en l’acte del 15 de juny de 2023. En els últims mesos diverses noies han sofert violacions grupals en els banys del Centre Comercial Màgic de Badalona. Setmana rere setmana surten a la llum pública nous casos que posen al descobert la preocupant magnitud d’una realitat que fins ara s’havia mantingut oculta. Constatem, amb horror, que la maquinària institucional no ha estat prou eficient en la prevenció d’aquestes agressions i en l'auxili que s'hauria d'haver prestat a les víctimes. CCOO tornem a manifestar el nostre rebuig frontal a aquestes brutals agressions i al masclisme que les empara i justifica. Denunciem que la manca de recursos humans i materials dels serveis socials municipals i del servei municipal especialitzat són un factor que condiciona molt negativament la capacitat de portar a terme el treball ed