Passa al contingut principal
AL·LEGACIONS DE LA SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L’AJUNTAMENT DE BADALONA AL PRESSUPOST PER A L’ANY 2012 APROVAT PEL PLE MUNICIPAL DE 28 FEBRER DE 2012


Des de la secció sindical de CC.OO. entenem que el pressupost aprovat inicialment pel Ple Municipal no s’ajusta a la situació actual. Tenint en compte que aquest pressupost està basat en el Pla Econòmic i Financer (en endavant PEF) aprovat en data 29 de novembre de 2011 no inclou determinades mesures econòmiques aprovades recentment pel govern estatal i la pròpia corporació local, i que podrien condicionar tant els capítols de ingressos com de les despeses. Per aquest motiu volem presentar al·legacions en els següents termes:



AL·LEGACIÓ PREVIA

Que la partida pressupostaria referida al capítol 1 del pressupost de 2012, no s’ajusta a la previsió del Pla Econòmic i Financer aprovat per acord de ple de l’ajuntament de data 29 de novembre de 2011.

Al·legació:

Demanem per tant que es procedeixi a les modificacions pressupostaries del capítol 1, adequant la quantitat recollida al pressupost (50.771.981,78 euros) a la quantitat referida al PEF (51.334.000 EUROS).



AL·LEGACIONS EN EL CAPÍTOL D’INGRESSOS

• La previsió d’ingressos que estableix el PEF per impostos no recull l’increment del 10% de l’IBI aprovat pel Consell de Ministres, quantitat que representa aproximadament uns 4 milions d’euros d’ingressos addicionals anuals.

• El PEF preveu el retorn a l’Estat de 23 milions d’euros per l’excés que va avançar corresponents als anys 2008 i 2009 l’Estat Espanyol, sobre la previsió de recaptació per IRPF, IVA, etc. Aquesta quantitat, en comptes de retornar-la en 5 anys ara es pot retornar en 10. Això representa reduir anualment 2,3 milions d’euros les despeses financeres.

• El PEF tampoc contempla l’increment econòmic en l’avançament de les aportacions de l’Estat per recaptació d’impostos previst pel 2012, com a conseqüència de la pujada de l’IRPF.

• El PEF no comptabilitza tampoc l’avançament de 3 milions d’euros per la cessió a la DIBA de la gestió de tributs, etc… a banda d’una possible millora en la recaptació deguda a la capacitat recaptatòria de la Diputació.

Al·legació:

Totes aquestes novetats generen un nou escenari que permet complir amb l’objectiu de dèficit sense que es vegin reduïdes les retribucions dels treballadors, i a més, incrementar la despesa corrent uns 10 milions d’euros addicionals anuals, actualment no comptabilitzats en el PEF.
Demanem per tant, que es tinguin en compte tots aquests nous elements, incloent-los al pressupost de 2012.



AL·LEGACIONS EN EL CAPÍTOL DE DESPESES

• Reducció d’un 5 % aproximadament del sostre de despesa corrent previst en el PEF per a l’any 2012, la qual cosa podria representar fins a 2 milions d’euros.

• Reducció dels càrrecs eventuals fins un màxim equiparable a altres municipis amb característiques similars a Badalona.

• Eliminació de les aportacions als grups municipals: (120.000 euros)

• Adequació de les retribucions per assistències a comissions i plens municipals dels càrrecs polítics, al preu hora extraordinària recollit en el Decret d’actualització de retribucions de la corporació per a l’any 2011.

• L’aplicació del Nou Organigrama hauria de generar una simplificació de l’organització i conseqüentment l’amortització de diversos llocs, la qual cosa comportaria una reducció de les despeses del capítol 1.

• Amortització de places per jubilacions pel període 2012-2014. (150.000 euros per any)

• Procés d’incentivació de jubilacions anticipades.

• Promoció de les jubilacions dels treballadors majors de 65 anys que encara no s’hagin jubilat.

• Procés de funcionarització voluntari: (200.000 euros).

• Eliminació del complement prolongació jornada dels llocs de treball que tinguin contemplada la dedicació exclusiva en la seva valoració (100.000 euros).

• Eliminació del factor multiplicador de comandament del complement d’especial rendiment.



Al·legació:

Aquestes consideracions, que no s’han tingut en compte, permetrien redistribuir les despeses de manera que l’afectació directa a les retribucions dels treballadors en els conceptes de productivitat no signifiqués una modificació respecte a les quantitats aprovades pel 2011.

Volem recordar a l’equip de govern i al ple, que s’han obviat en aquest pressupost les quantitats en les partides dedicades a ajuts socials i dels complements de productivitat (assistència i especial rendiment) pactats en conveni col·lectiu, i això podria entendres com un incompliment de conveni susceptible de posar-lo en coneixement de la jurisprudència laboral.




Badalona, 15 març 2012.

Entrades populars d'aquest blog

La CCOOtorra de febrer de 2024

Ja teniu disponible la CCOOtorra de febrer de 2024 dedicada als «Temps Moderns». En aquest número hi trobareu informació sobre l'estat de l'estabilització, la Promoció Interna, els endarreriments, la RLlT, els Riscos Psicosocials, entre els següents articles: Editorial: Llums i ombres de la gestió municipal i la negociació La plantilla base no és prioritària per al govern municipal Com aprofundir en el Pla de Riscos Psicosocials? Solidaritat amb el poble palestí: aturem el genocidi! La secció de «CCOOtorreig, la CCOOtorra fa safareig» Podeu descarregar-la en el següent enllaç: La CCOOtorra de febrer de 2024

La CCOOtorra número extraordinari «The Office»

Ja teniu disponible el número extraordinari de la CCOOtorra «The Office», un número molt especial en format de còmic o petita novel·la gràfica per a reflexionar sobre la utilitat del sindicalisme de classe. Esperem que la trobeu útil i divertida! Podeu descarregar-la en el següent enllaç: La CCOOtorra número extraordinari «The Office» (PDF)

Comunicat: Contra la violència masclista, #NOEsteuSoles

CCOO de l'Ajuntament de Badalona expressem el nostre suport al Comitè de Mares de víctimes de violència sexual a Badalona i fem una crida a la participació en l’acte del 15 de juny de 2023. En els últims mesos diverses noies han sofert violacions grupals en els banys del Centre Comercial Màgic de Badalona. Setmana rere setmana surten a la llum pública nous casos que posen al descobert la preocupant magnitud d’una realitat que fins ara s’havia mantingut oculta. Constatem, amb horror, que la maquinària institucional no ha estat prou eficient en la prevenció d’aquestes agressions i en l'auxili que s'hauria d'haver prestat a les víctimes. CCOO tornem a manifestar el nostre rebuig frontal a aquestes brutals agressions i al masclisme que les empara i justifica. Denunciem que la manca de recursos humans i materials dels serveis socials municipals i del servei municipal especialitzat són un factor que condiciona molt negativament la capacitat de portar a terme el treball ed